Ga naar de inhoud

Jaargeving:
2020

Opdrachtgever:
Cosis

Infographic Stijging sector KJG Cosis

Met de invoering van de Jeugdwet op 1 januari 2015 zijn alle vormen van jeugdhulp gedecentraliseerd naar gemeenten. Ook (een deel van de) kinderen met een indicatie vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) vallen sindsdien onder de Jeugdwet. Veel kinderen die langdurige intensieve hulp of begeleiding nodig hebben, krijgen vanaf 2015 de financiering hiervoor vanuit gemeentelijke gelden (Jeugdwet) in plaats van vanuit landelijke gelden (Wlz).

Sinds de invoering van de Jeugdwet is het aantal kinderen en ouders dat gebruik maakt van het aanbod van de sector Kind, Jeugd en Gezin (KJG) van Cosis toegenomen. Tegelijkertijd staan de budgetten voor jeugdhulp behoorlijk onder druk. Breuer&Intraval heeft voor Cosis de oorzaken en achtergronden van deze groei onderzocht. Deze infographic geeft de resultaten weer.

Breuer&Intraval, RBO en Partoer. Drie bedrijven die allemaal al tientallen jaren op eigen wijze in de markt staan. Elk in een deel van de markt waar ze het verschil maken met hun kennis en expertise. Maar toch besloten we een paar jaar geleden onder een vlag verder te gaan. ‘Impact door samenspel’ werd geboren, en daar plukken onze klanten de vruchten van.