Ga naar de inhoud

Jaargeving:
2012

Opdrachtgever:
Gemeente Dordrecht

Onderzoek invoering wietpas Dordrecht

Sinds 1 juli 2012 is in de gemeente Dordrecht de zogenoemde wietpas ingevoerd. Door deze wijziging van het coffeeshopbeleid van de gemeente Dordrecht zijn de coffeeshops besloten clubs geworden die alleen toegankelijk zijn voor ingezetenen van Nederland. Het Dordtse coffeeshopbeleid, dat in juni 2011 nog was geactualiseerd, is hiermee verder aangescherpt.

In de raadsvergadering van 26 juni 2012 heeft de burgemeester toegezegd de gevolgen van de invoering van de wietpas voor Dordrecht en de Drechtsteden te monitoren en de gemeenteraad hierover voor eind 2012 te informeren. Het onderzoek is in de maanden september, oktober en november door onderzoeks- en adviesbureau Breuer&Intraval uitgevoerd

Breuer&Intraval, RBO en Partoer. Drie bedrijven die allemaal al tientallen jaren op eigen wijze in de markt staan. Elk in een deel van de markt waar ze het verschil maken met hun kennis en expertise. Maar toch besloten we een paar jaar geleden onder een vlag verder te gaan. ‘Impact door samenspel’ werd geboren, en daar plukken onze klanten de vruchten van.