Ga naar de inhoud

Jaargeving:
2015

Opdrachtgever:
Gemeente Den Haag

Monitor overlast en onveiligheid oude centrum Den Haag

In het Oude Centrum is er sprake van overlast en onveiligheid die te maken hebben met drugsgebruik en -handel, prostitutie en kenmerken van de fysieke woonomgeving. De combinatie van deze aspecten beïnvloedt de veiligheidsbeleving en het woonklimaat in negatieve zin. Verbeteringen op het gebied van leefbaarheid en veiligheid zijn derhalve nodig. De gemeente werkt hierbij samen met de politie, woningcorporatie Staedion en andere partijen. Uit deze samenwerking is een pakket van maatregelen voortgekomen die specifiek zijn toegesneden op de problematiek in het Oude Centrum.

De gemeente wil graag inzicht in de ervaren overlast en onveiligheid in het Oude Centrum en de veranderingen hierin. Zij heeft onderzoeks- en adviesbureau Breuer&Intraval opdracht gegeven de ontwikkelingen in het Oude Centrum te monitoren.

Breuer&Intraval, RBO en Partoer. Drie bedrijven die allemaal al tientallen jaren op eigen wijze in de markt staan. Elk in een deel van de markt waar ze het verschil maken met hun kennis en expertise. Maar toch besloten we een paar jaar geleden onder een vlag verder te gaan. ‘Impact door samenspel’ werd geboren, en daar plukken onze klanten de vruchten van.