Ga naar de inhoud

Jaargeving:
2018

Opdrachtgever:
Gemeente Nijmegen

Dealen met overlast

In een deel van het centrum van Nijmegen (omgeving Tweede Walstraat en Vlaamsegas) ervaren bewoners, ondernemers en passanten al langere tijd overlast. Zij ondervinden met name hinder van voorvallen gerelateerd aan het gebruik en de verkoop van drugs. Er zijn inmiddels maatregelen ingezet om de overlast terug te dringen, waaronder cameratoezicht en extra politie-inzet.

Voor het bepalen van een juiste aanpak op de langere termijn wil de gemeente dat de situatie inzake de overlast in het centrumgebied in kaart wordt gebracht door middel van onderzoek. Het onderzoek richt zich op de aard en omvang van de ervaren overlast in het centrumgebied.

In dit rapport doen we verslag van het door Breuer&Intraval – in opdracht van de gemeente Nijmegen – uitgevoerde onderzoek naar de (drugs)overlast in het centrum van Nijmegen.

Impact door samenspel

Breuer&Intraval, RBO en Partoer. Drie bedrijven die allemaal al tientallen jaren op eigen wijze in de markt staan. Elk in een deel van de markt waar ze het verschil maken met hun kennis en expertise. Toch besloten we een paar jaar geleden samen verder te gaan en daar plukken onze klanten de vruchten van.