Ga naar de inhoud

Buiten de Cocon

Onderzoek leefbaarheid en veiligheid rond dak- en thuislozencentrum De Cocon in Hilversum
Jaargeving: 2010
Opdrachtgever: Gemeente Hilversum 

Op 15 september 2008 is aan de Hilversumse Neuweg dak- en thuislozencentrum De Cocon gevestigd. De Cocon is een voorziening voor de opvang en huisvesting van dak- en thuislozen en bestaat uit een viertal onderdelen: een passantenverblijf; een kortdurende crisisopvang voor mensen in acute nood; een inloop- en dienstencentrum; en een sociaal pension.

De komst van het dak- en thuislozencentrum heeft bij omwonenden geleid tot grote ongerustheid over de leefbaarheid en veiligheid van de buurt. Op verzoek van drie buurtgroepen, die de bewoners van de Bloemenbuurt, het Dudokcomplex aan de Neuweg en RKZ-Lombok vertegenwoordigen, heeft de gemeente onderzoeks- en adviesbureau Breuer&Intraval opdracht gegeven onderzoek te verrichten naar de ontwikkelingen in de leefbaarheid en de veiligheid in de buurt.

Breuer&Intraval, RBO en Partoer. Drie bedrijven die allemaal al tientallen jaren op eigen wijze in de markt staan. Elk in een deel van de markt waar ze het verschil maken met hun kennis en expertise. Maar toch besloten we een paar jaar geleden onder een vlag verder te gaan. ‘Impact door samenspel’ werd geboren, en daar plukken onze klanten de vruchten van.