Ga naar de inhoud

Even voorstellen: Marit Kamperman

Geplaatst: 24-06-2020

Sinds 16 maart ben ik als junior adviseur/onderzoeker werkzaam bij Breuer&Intraval en daarnaast werk ik twee dagen per week als leerkracht in het basisonderwijs. Toen ik begon met werken bij Breuer&Intraval werden de eerste corona-maatregelen ingevoerd. Waar je normaal gesproken je collega’s leert kennen onder het genot van een kopje koffie op kantoor, ontmoette ik ze nu online via mijn laptop. Een hele bijzondere start dus.

Mijn eerste week bij Breuer&Intraval was ook de week dat de basisscholen sloten door de corona-maatregelen. Ik begon dus eigenlijk in één week met twee nieuwe banen: ik werkte thuis als junior adviseur/onderzoeker én ik was ineens leerkracht op afstand. Het hele onderwijs stond die week op zijn kop. Nu na een aantal maanden alles wat is gekalmeerd en steeds meer maatregelen worden versoepeld is het tijd om te reflecteren: wat is er de afgelopen maanden allemaal gebeurd? Wat hebben wij geleerd van het onderwijs in corona tijd? Kunnen we misschien positieve ervaringen uit het corona onderwijs halen en blijven gebruiken in de toekomst?

Zo zagen we leerlingen opbloeien toen maar de halve klas op school mocht komen. Die ene leerling die nu wel wat in de kring durfde te vertellen, kinderen die thuis ineens zelf verantwoordelijkheid droegen bij het inplannen van hun schoolwerk, en kinderen die hun werk dagelijks af kregen door de rust die het thuiswerken hun gaf. Tegelijkertijd maakten we ons als leerkracht ook druk om het feit dat er leerlingen zijn die thuis minder goed de mogelijkheid hadden om te leren. Bijvoorbeeld door het ontbreken van een rustige ruimte om te werken of omdat zij zich thuis niet veilig voelden. Ik ben heel blij dat de scholen nu weer open zijn als voorheen. Toch is het belangrijk dat we ervaringen uit het corona-onderwijs analyseren en gebruiken in de toekomst.

Gelukkig krijg ik bij Breuer&Intraval de kans mij op bovenstaande vragen en ervaringen te richten. Samen met mijn collega-adviseurs en -onderzoekers volgen wij de huidige ontwikkelingen in het onderwijs op de voet. Daarnaast denk ik ook mijn praktijkervaringen in het onderwijs goed te kunnen gebruiken. Als u hulp kunt gebruiken bij (corona) vraagstukken in het onderwijs, helpen mijn collega’s en ik u daar graag bij. Neem contact op via marit.kamperman@breuerintraval.nl of (06) 557 75 639. Voor meer informatie over ons, zie www.breuerintraval.nl.

Breuer&Intraval, RBO en Partoer. Drie bedrijven die allemaal al tientallen jaren op eigen wijze in de markt staan. Elk in een deel van de markt waar ze het verschil maken met hun kennis en expertise. Maar toch besloten we een paar jaar geleden onder een vlag verder te gaan. ‘Impact door samenspel’ werd geboren, en daar plukken onze klanten de vruchten van.