Ga naar de inhoud

Aantal meldingen discriminatie LHBTI blijft stijgen

In 2018 is het Actieplan Veiligheid LHBTI 2019-2022 opgesteld om de veiligheid van LHBTI-personen te vergroten. Desondanks blijft de discriminatie van LHBTI+ personen hoog. Onderzoeks- en adviesbureau Breuer&Intraval evalueerde het actieplan. Informatie over het onderzoek vindt u hier (het rapport wordt begin mei openbaar).

Op 20 maart is het onderzoek ‘Richten op de Regenboog’ van Risbo aangeboden aan de Tweede Kamer. Dit onderzoek gaat in op de daders van geweld tegen LHBTQ-personen en hun motieven. Informatie en het rapport vindt u hier.

Op 30 mei 2024 organiseert Breuer&Intraval een symposium (in Utrecht) over de veiligheid van LHBTI-personen. Tijdens deze middag presenteren de onderzoekers de uitkomsten van beide onderzoeken. Daarna volgen workshops met best practices en gaan we graag in gesprek/discussie over hoe we de veiligheid van LHBTI-personen daadwerkelijk structureel kunnen vergroten.

Breuer&Intraval, RBO en Partoer. Drie bedrijven die allemaal al tientallen jaren op eigen wijze in de markt staan. Elk in een deel van de markt waar ze het verschil maken met hun kennis en expertise. Maar toch besloten we een paar jaar geleden onder een vlag verder te gaan. ‘Impact door samenspel’ werd geboren, en daar plukken onze klanten de vruchten van.